prev
Mijn bakwijze



In vergelijking met kneedtroggen op hoge snelheid hebben broodovens een gelijkaardige evolutie ondergaan. Moderne broodovens gebruiken moderne brandstoffen, maar deze geven niet zoveel warmte af als houtverbrandingen. De temperatuur van een houtoven is namelijk hoger en zorgt automatisch voor een compacter, vochtiger en sneller gebakken brood. Hierdoor krijgt het brood vanbinnen een zekere zachtheid en vanbuiten een korst, die onvergelijkbaar zijn met het “normale” brood van tegenwoordig.
Werp bij uw volgende bezoek in Kortenberg eens een blik op mijn bakkerij, die goed zichtbaar is vanuit de winkel. Helemaal achteraan staat mijn houtoven. Hij neemt opnieuw de belangrijkste plaats in, net als in de tijd van de oude bakkerij die zich op dezelfde plek bevond en die werkte op dezelfde manier waarop ik heden besloten heb te werken.

Yves Guns
Yves Guns
Yves Guns
Yves Guns
Yves Guns
Yves Guns
next